De mooiste droombestemmingen weg van de drukte

De mooiste droombestemmingen weg van de drukte

Vakantie op een rustig eiland met ongerepte en zonnige stranden die rust en exclusiviteit bieden, is voor veel mensen een synoniem voor een droomvakantie. Zulke bestemmingen die niet overspoeld worden door toeristenmassa’s en ongestoorde vrije tijd beloven, zijn er niet zo veel op de wereld. Als je je wilt uitleven in dit vakantiegevoel, vindt je volledige voldoening op kleine eilandjes, die meestal alleen per helikopter te bereiken zijn. We hebben hier zeven van de mooiste droombestemmingen voor de perfecte Island escape op een rij gezet.

Lees ook: Bucketlist tips voor een vakantie in Tasmanië

Australië: Orpheus Island in Queensland

Het synoniem voor droomvakantie in Australië op eindeloze stranden met onbeschrijfelijke duikgebieden is Queensland. In het noorden van de staat tussen Cairns en Townsville biedt Orpheus Island in het midden van het Great Barrier Reef bezoekers een paradijs. Als Unesco Werelderfgoed is het rif een absoluut hoogtepunt voor elke onderwatersporter. Gasten kunnen het eiland alleen per helikopter of privévliegtuig bereiken; de transfer duurt 90 minuten vanaf Cairns en de vliegtijd is 30 minuten vanaf Townsville. 

Seychellen: Denis Private Island

De Seychellen zijn de perfecte bestemming voor een eilandvakantie met de mooiste stranden en aangename watertemperaturen – en dit alles met het beste weer. Denis Private Island, ten noorden van Mahé, is een bijzondere bestemming voor alle strandvakantiegangers. Het hotel, gelegen op het praktisch ongerepte eiland, biedt zijn gasten 25 harmonieus in de natuur geïntegreerde villa’s, die allemaal hun eigen toegang tot het strand hebben. Als ontspannen op het strand niet genoeg is, kun je je per fiets over het eiland verplaatsen of per kajak over het eiland peddelen. Bijzondere natuurervaringen en fenomenen zijn gegarandeerd. De reis naar het hotel vindt plaats per klein vliegtuig of helikopter, wil je eilandhoppen op de Seychellen dan duurt de helikopter niet langer dan 40 minuten. 

Belize: Gladden Private Island

Een onbeperkt Caribisch gevoel is te vinden in het Belize Barrier Reef Reserve System. Midden in het op een na grootste rif ter wereld ligt Gladden Private Island, een resort met een villa voor twee personen. Het luxe resort biedt all-inclusive opties, met een master suite voor vrienden en familie. De medewerkers wonen op een ander eiland, een “privacy meter” garandeert privacy, het is te zien of een medewerker zich op het hoofdeiland bevindt. De ligging van het eiland zorgt ook voor rust en afzondering, het is het eiland dat het verst verwijderd is van het vasteland. De reis begint in Belize, de helikopter landt 35 tot 40 minuten na het opstijgen op Gladden. 

Frankrijk: Ile de Cavallo

De mediterrane eilandengroep Iles Lavezzi bestaat uit ongeveer 100 eilanden, alleen het Ile de Cavallo is bewoond. Het eiland van ongeveer een vierkante kilometer ligt in de Straat van Bonifacio tussen Corsica en Sardinië. Het verhaal als vakantiebestemming begon in de jaren 80 als een exclusief vakantieoord voor miljonairs en miljardairs, en het eiland maakt nog steeds indruk met zijn exclusiviteit en speciale flair. Het voordeel dat het eiland per helikopter kan worden bereikt, is alleen beschikbaar voor eilandbewoners of gasten van het hotel. Alles is gebaseerd op de wens om de rust van het eiland niet te verstoren met vliegtuiglawaai. Het eiland is meerdere keren per dag met de boot te bereiken vanuit de Corsicaanse haven van Piantarella. 

Tahiti: The Brando, Tetiaroa

Er is geen Zuidzee gevoel en ervaring meer: ​​Tahiti. Dat gold ook voor de Hollywood-uitblinker Marlon Brando, die in 1967 de Tetiaroa-archipel kocht, die uit twaalf eilanden bestaat en 42 kilometer ten noorden van Tahiti ligt. Alle eilanden zijn in privébezit en alleen gasten van het resort, dat in 2014 werd geopend en dat werd genoemd ter nagedachtenis aan de Oscarwinnaar, of wetenschappers mogen binnenkomen. Exclusiviteit is gegarandeerd in de 35 beschikbare villa’s. De luchthaven van Tahiti Faa’a ligt op slechts 20 minuten vliegen, de route wordt bediend door kleine vliegtuigen van Air Tetiaroa of per helikopter. 

Britse Maagdeneilanden: Necker Island

Ook de Britse Maagdeneilanden kunnen gasten bij uitstek exclusiviteit bieden. Op het 30 hectare grote privé-eiland Necker Island zijn de 17 kamers en suites verdeeld over het “Great House”, zes individuele “Bali Houses” en twee “Temple Houses”. 34 gasten en zes kinderen kunnen op het eiland van Sir Richard Branson overnachten. De transfers vanaf de luchthavens van de eilanden Virgin Gorda en Tortola zijn ook bij de prijs inbegrepen, evenals alle maaltijden en een verscheidenheid aan drankjes. Het eiland wordt uitsluitend exclusief verhuurd, met als enige uitzondering de “Vieringsweken”, waarin individuele kamers of suites kunnen worden geboekt. 

Lees ook: Dingen om te doen op vakantie in Madagaskar

Tanzania: Thanda-eiland

Tanzania staat niet bekend als bestemming voor strandvakantiegangers. Maar ook in Oost-Afrika zijn er perfecte omstandigheden en reisbestemmingen voor zonaanbidders. Dit omvat het privé-eiland Thanda Island, gelegen in het Shungimbili Island Marine Reserve van de Indische Oceaan. Na een helikoptertransfer vanuit de hoofdstad Dar es Salaam, vindt je je vakantiehuis in een villa met vijf slaapkamers, die alleen exclusief te boeken is. Van daaruit kun je tochten beginnen om met walvishaaien te zwemmen of zeeschildpadden te zien nestelen.