De “Must Sees” van de Caribbean – Deel 3

De "Must Sees" van de Caribbean - Deel 3

Wie wordt er graag belast met taken tijdens de vakantie? In het dagelijks leven heb je er al veel te veel. Desalniettemin moeten Caribische reizigers een paar dingen op hun vakantie to do list schrijven die ze zoveel mogelijk moeten doen als je de droombestemming in al zijn diversiteit wilt leren kennen. Na het eerste en tweede deel, presenteren we hier nu het derde deel van must sees van de Caribbean, met geselecteerde tips.

Lees ook: 10 redenen om een Caribische cruise te maken

Barbados – Het ruige oosten

Barbados

De dromerige Caribische kant van Barbados met zijn witte zandstranden, palmbomen en turquoise water zijn de kenmerken van het meest oostelijke van de Kleine Antillen. Barbados geniet van de voordelen van twee oceanen. Dit wordt duidelijk aan de oostkust, waar de ruwe Atlantische Oceaan het landschap heeft gevormd en de golvende golven een paradijs voor surfers bieden. Kleinere hotels wachten op degenen die hier op zoek zijn naar wat minder toeristische drukte.

Bonaire – Eco-avontuur

Bonaire

Zachte avonturen zijn aan de orde van de dag op Bonaire. In het Caribische duikparadijs heb je geen geweldige uitrusting nodig om de schoonheid van de onderwaterwereld te ontdekken. Je bent al goed bediend met een masker, snorkel en vinnen. In de 17 aangewezen snorkelgebieden begint het onderwaterparadijs op enkele meters van de kust. Of je gaat het binnenland in op een mountainbike. Hier wacht een netwerk van 300 kilometer aan paden, dat zelfs door het Washington Slagbaai National Park leidt.

Britse Maagdeneilanden – Zonsondergang bij Pusser’s

Pusser's

Wat is er mooier dan te slenteren langs de kleurrijke Caribische huizen in de prachtige natuurlijke haven van Soper’s Hole en bij zonsondergang te genieten van een heerlijke cocktail bij Pusser’s? Je kunt de zeilschepen zien als ze de haven binnenvaren en voor anker gaan. ’s Avonds heerst hier aan de West End van Tortola een aangenaam bruisende sfeer, wat een bijzonder goede manier is om een ​​dag in het paradijs af te sluiten

Kaaimaneilanden – USS Kittiwake

USS Kittiwake

Het is nu een van de beroemdste wrakken in het Caribisch gebied. De USS Kittiwake in de Kaaimaneilanden, een buiten dienst gesteld reddingsschip voor onderzeeërs, werd in januari 2011 voor Seven Mile Beach tot zinken gebracht om als kunstmatig rif te dienen. Na korte tijd heeft het zich niet alleen ontwikkeld tot een thuis voor tal van zeedieren, maar is het ook een magneet voor snorkelaars en duikers.

Curaçao – Het kleine zusje

Klein Curacao

De droom van het eenzame eiland – het komt uit op Curaçao. Klein Cuaraçao ligt op slechts twee uur varen van het hoofdeiland. Het onbewoonde eiland van vulkanisch gesteente is omgeven door prachtige koraalriffen met avontuurlijke onderwatergrotten. Een waar paradijs om te duiken en snorkelen. Tussen het duiken door kan je heerlijk relaxen op het beschutte zandstrand. Het water is hier kristalhelder en het zand extreem wit. Avonturiers kunnen ook de historische vuurtoren of het wrak van een tanker aan de ruige oostkust verkennen. Vanaf het hoofdeiland Curaçao worden dagelijks excursies naar het onbewoonde eiland aangeboden.

Dominica – Nationaal wandelpad Waitukubuli

Waitukubuli

Door het tijdschrift Lonely Planet uitgeroepen tot de top van ’s werelds beste lange wandelingen’, is een wandeling op Dominica’s Waitukubuli National Trail absoluut een indrukwekkende ervaring. Deze loopt van noord naar zuid door de verschillende landschappen en vegetatiezones van het eiland. Er zijn 14 secties met een 184 km lange route, waarvan sommige eeuwen geleden werden aangelegd door de inheemse bevolking van Dominica. De gemiddelde wandeltijd is 2,5 tot 5 uur voor de kortere trajecten en 8 uur voor een van de langere trajecten. Voor het hele parcours reken je ongeveer 2 weken.

Guadeloupe – Pointe des Chateaux

Pointe des Chateaux Guadeloupe

Hier buldert de branding, dondert de zee met hoge golven tegen de rotstorens en rolt machtig de prachtige zandbaai in. Zwemmen is hier levensbedreigend! Aan de andere kant heeft Pointe des Chateaux nog andere voordelen, en doet dankzij deze energieke sfeer eigenlijk denken aan de kusten van Bretagne.

Vanaf de parkeerplaats leidt een pad omhoog naar het kruis bij Pointe des Colibris, het meest oostelijke punt van Guadeloupe. Bij mooi weer heb je een adembenemend uitzicht op de tafelberg van Désirade ten oosten of ten zuiden van de eilanden Petite Terre en Marie-Galantes. Het unieke landschap kreeg de titel “Grand Site de France”.

Jamaica – Blue Mountains Coffee

Blue Mountains Coffee

Voor de Britse koningin zou het elke ochtend een onderdeel zijn van het ontbijt: de Blue Mountain Coffee van Jamaica. En, volgens de romans van Ian Fleming, was James Bond ook een liefhebber van deze nobele koffiesoort, die wordt verbouwd op de hellingen van de Blue Mountains en die wereldwijd recordprijzen heeft behaald. Blue Mountain Coffee, dat vrij weinig cafeïne bevat, wordt vooral gewaardeerd om zijn milde, fijne smaak. Rondleidingen door de Blue Mountains-koffieplantages zijn verkrijgbaar bij zowel Port Antonio als Kingston. Bij elke koffietour hoort natuurlijk het genieten van een kopje Blue Mountain Coffee op de veranda van het landhuis.

St. Kitts – The Strip aan Frigate Bay

The strip Frigate Bay St. Kitts

Er is geen twijfel. De Strip langs Frigate Bay is de hotspot als de zon ondergaat op St. Kitts. Er is hier iets gaande tot in de vroege uurtjes. Talloze bars bieden een mix van muziek, dans, eten en drinken en buitengewone mensen. Naast dj’s laten hier ook veel live bands hun kunsten zien.

Lees ook: 6 redenen voor een vakantie naar Nevis

Saint Lucia – Ziplinen

Saint lucia ziplinen

Avontuurzoekers kunnen zich verheugen op een heel speciale adrenaline-gevulde uitdaging op Saint Lucia: tijdens het tokkelen glijdt je gehaakt en goed vastgezet met een harnas en karabijnhaak aan stalen kabels over de boomtoppen van station naar station. Naast Babonneau in het noorden en Dennery in het oosten van het eiland, is Morne Coubaril Estate de derde tokkelbaan-attractie op Saint Lucia – in de schaduw van de Petit Piton, met zijn dubbele vulkanische kegel Gros Piton, het herkenningspunt van het eiland.